2012. november 18., vasárnap

Első írásom az otthontanulásrólAz én véleményem az otthontanulásról


Én az otthontanulásnak, más szóval magántanulásnak NEM mondok nemet, de nem vagyok ellenére azoknak a személyeknek sem, akik szeretik az iskolát. Nekem soha nem hiányzott az iskola, de már találkoztam olyannal is, aki két évig otthon tanult, de nem tetszett neki: „hiányoznak a cimborák”. Nem tudom ugyan, hogy tankönyvekből tanult-e otthon, vagy sem, és hogy kik voltak-e vele akkor. Ezeket még megkérdezem tőle.
Mert én szabadon tanulok, nem tankönyvekből és nem töltök ki iskolafüzeteket. Az otthontanulás azt jelenti, hogy „az élet tanulás!”
Szerintem az a kifejezés, hogy „magántanulás” is pont ezt jelenti, hogy magam tanulok, anélkül, hogy megmondja nekem valaki, hogy mit tanuljak. Amit már mondtam, hogy engem ez NEM zavar, ha iskolába járnak, de örülnék, ha lenne több olyan iskolás, aki szeretne otthontanuló lenni. Én úgy gondolom, hogy biztos van olyan iskolás, aki szeretne otthontanuló lenni.
Amikor legutóbb a kádban voltunk testvéreimmel, az jutott eszembe, hogy egy magántanuló olyat fedez fel, ami közel van az emberhez, nagyon közel van, és mégsem tudja senki! Az ilyen dolgokat nem írják a tankönyvekbe. Mivel hogy az otthontanulás tényleg erről szól, az, aki szeretne és akar otthontanulni, az tudja, mit kell tenni, vagy ha nem tudja, akkor forduljon valakihez, aki tudja! Minden nap tanulunk újat!

„…Hiába otthontanulás, ha kell az iskolafüzetetekbe írni!”
Egy otthontanulós napom
Reggel felébredek és felöltözöm. Reggelizünk, aztán azt csináljuk, ami eszünkbe jut. Játszunk: a LEGO STAR WARS terepasztalon, Thomas a gőzmozdony favonattal, kimegyünk és játszunk különböző jelenteket, amiket mi találtunk ki, pld. a Csillagok Háborújából. Rajzolunk, játszunk, és minden nap tanulunk újat, felfedezünk újat! Például amikor ebédelünk, akkor azt fedezhetjük fel, hogy amikor a nyél felé lefelé tartjuk a kanalat, akkor kifolyik a leves.C-:

Nagy Hajnalka Éva
Otthontanuló
 10 éves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése